10 credite CPR: Prevenirea recăderilor, 11-12 mai 2024

Shopping cart

Subtotal:

$78.00

Evaluarea nevoilor de formare a practicienilor din domeniul violenței domestice

Te invităm să iei parte la sondajul pentru identificarea nevoii de instruire a practicienilor din domeniul violenței domestice, prin completarea chestionarului: https://forms.gle/VtSzHJM8Q5zuQ2rg6.

Acest sondaj este realizat în cadrul proiectului „Certificare și calificare: coordonatori pentru intervenția strategică în domeniul violenței domestice 2019-1-EL01-KA202-062906" și își propune să identifice nevoile de formare din domeniu.

Violența în familie (DV) și violența împotriva femeilor și fetelor (VAWG) sunt o pandemie globală care afectează nu numai victimele sale, ci și dezvoltarea unei societăți și țări. Această situație complexă, aflată în creștere, are un impact radical asupra rolului profesioniștilor care lucrează direct la intervențiile DV și VAWG, cât și în domenii relevante (sănătate mintală, centre comunitare etc.), dând naștere unui rol ocupațional emergent "Coodonator pentru victimele violenţei domestice (DVC)" - un profesionist care lucrează în probleme DV și VAWG. Acest rol ocupațional se extinde dincolo de lucrătorii sociali, psihologii, avocații, profesioniștii din domeniul sănătății etc. Mai mult, există o nevoie comună pentru multe state membre ale UE de a dezvolta o schemă de certificare pentru rolul de coordonator DV.

Răspunzând acestei nevoi, proiectul „Certificare și calificare: coordonatori pentru intervenția strategică în domeniul violenței domestice", prin partenerii locali Apostoli, Catharsis, Dimitra, Royal Borough Of Kensington & Chelsea, Standing Against Domestic Violence, Aristoteleies katartiseis și Diakonija Letonia, își propune dezvoltarea unei scheme de certificare pentru coordonatorii DV, împreună cu programa de formare modulară și cursul de învățământ mixt -educație vocațională și formare profesională (VET), inclusiv platforma electronică. Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană prin ERASMUS+ PROGRAMME, STRATEGIC PARTNERSHIPS (KEY ACTION 2).

Chestionarul este adresat profesioniștilor care lucrează direct la intervențiile DV și VAWG, sau în domenii relevante (sănătate mintală, centre comunitare etc.) și urmărește identificarea nevoilor locale și individuale care pot duce la o schemă de certificare unificată și un curriculum de instruire unificat.

Mulțumim pentru timpul acordat și pentru amabilitatea de a ne furniza răspunsuri utile!

Cu cele mai bune gânduri,dr. Zoe-Doina Niță,președintele Asociației CATHARSIS